Jdi na obsah Jdi na menu

Příběh vyjmenovaných slov

Příběh vyjmenovaných slov po M

Jednou jsme jeli s rodiči na chatu a šli jsme se podívat do lesa. Viděli jsme cestou hmyz. Po pěšince lezl hlemýžď se svým  domečkem. Tu chvíli běžela myš a já jsem se lekl. A utíkal jsem pryč, co mi jen nohy stačili. Pak jsem měl narozeniny a dostal jsem myš a zase jsem se lekl a myslel jsem si, že se po …………  Šel jsem se umýt do umývárny, namydlil jsem se mýdlem a přemýšlel jsem. Můj úlek byl velký omyl, protože moje nová myš se stala mojí nejlepší myší přítelkyní. Nakonec jsme spolu slavili moje i myší narozeniny.

 

Monika K. 6. ročník 

 

  

Příběh vyjmenovaných slov po B 

Měl jsem velký příbytek a postavil jsem velký byt, potom jsem si nanosil nábytek a lidi říkali, že jsem nový obyvatel. Kamarád říkal, že bude bydlet jinde a já jsem se ptal, kde bude být. A jestli bude mít býka a kde ho ubytuje. A říkal jsem mu, že nesmí byliny, které by mu ublížily. Já jsem byl u doktora a ten říkal že nejsem bystrý, ale jsem schopný chovat dobytek. Tak jsem si koupil bytelný pozemek, prodal jsem byt, pořídil jsem si dobytek, kobylu, býka a společně s kamarádem jsme hospodařili a bydleli v Přibyslavi.                                       

                                                        K. Václav a Pavel Š., 6. ročník

 

Příběh vyjmenovaných slov po Z

Výlet

Brzy ráno jsme vyrazili na letiště. Dorazili jsme na Ruzyňské letiště a už letíme. Při startu jsem se klepal. I jazyk se mi klepal a maminka mi řekla, že se to nazývá Itálie, tam kam letíme. A už jsme přistáli v Itálii. A už jedeme taxíkem na pláž a viděl jsem tam plakát s velikým jazykem. A brzy jsme jeli zpátky do Prahy. Na Ruzyňské letiště. Jedeme domů, konec.

                                                   Ondřej T., 6. ročník

                                                                                                   

 

 

 

 

                                                                     

Příběh vyjmenovaných slov po S

Syn bydlel v chalupě v Sychrově na konci silnice. Byl neustále sytý, protože se neustále cpal sýrem. A když neměl sýr, cpal se syrovým masem, bramborami, vejci…..Netrvalo dlouho a přesytil se a vypadal jako sysel. Šel ven. Venku bylo       sychravo. Zmoklé sýkorky osychaly na sluníčku, které právě vyšlo. O kousek dál na něj syčel had, až se z toho osypal. Osypky si osypával sypkým pudrem. Když mu osypky zmizely,  tak se nasytil sýrem. Když večer spokojeně usínal, houkal mu k tomu sýček.    

Petr K. 6. ročník